Arvuti töövahendina

Esileht » Kodutööd » Kolmas kodutöö

Kolmas kodutöö

Kolmandas kodutöös tuleb sooritada ette antud ülesanded tabelarvutusprogrammis. Tööjuhend ja algandmed paiknevad failis Kodutöö3. Esitamise tähtaeg on 10.05.2014.


34 kommentaari

    • Berit Hiieväli ütles:

      Maksimumi ja miinimumi leidmisel on andmevahemikus tulnud kaasa ka eelnevad arvutused (keskmine ja maksimumi puhul ka miinimum).
      Tingimuslik vormindamine ei toimi.
      Töö on arvestatud.

    • Berit Hiieväli ütles:

      Kaalu diagrammil ei ole jäänud kõik nimed näha. Diagrammi tuleks veidi laiemaks venitada. Legend on antud diagrammi puhul ülearune kuna dubleerib x-telge. Muus osas on väga korralik töö 🙂
      Pisimärkusena see, et failinimes on sul sees docx (mis on tekstidokumendi laiend). Soovitan sul enda jaoks läbi mõelda faililaiendite teema, et paremini mõista erinevaid failitüüpe.

  1. […] Kolmandas kodutöös tuli sooritada ette antud ülesanded tabelarvutusprogrammis. Varasemad kokkupuuted Exceliga olid peaaegu olematud. Esialgu nõudis mõni ülesanne ikka päris palju pusimist, aga kindlasti on tegu kasuliku programmiga, mida võiks osata … […]

    • Berit Hiieväli ütles:

      Korrektne töö. Ainus koht, millele tasuks mõelda on see, et kui loendada countif’iga, siis on mõistlikum loendatava kirje nimi panna kas valemisse sisse (seda saab teha juttu märkidega koos, siis saab süsteem aru, et tegemist on tekstiga. Näiteks =countif(H3:H27;”alakaal”) või kirjutada eraldi lahtrisse välja ning viidata sellele (hetkel võiks see sama nö pealkiri olla see, millele viidata). Kui viidata mingile kirjele samast andmevahemikust, kust loendamist tehakse, siis on see oht, et kui tabelis andmed muutuvad, võib minna ka diagramm valeks (näiteks kui oled viidanud alakaalule lahtris H8 ning see väärtus lahtris muutub ülekaaluks, siis on diagrammil 2 korda ülekaal ja alakaal jääb kajastamata).

    • Berit Hiieväli ütles:

      Kaalu diagrammi koostamisel ei oleks vaja eraldi andmeid teise tabeli panna. Piisab sellest kui märgistad need algtabelis (kahe eraldi paikneva tulba märgistamiseks hoia all Control klahv klaviatuuril). Sellel diagrammil ei ole näha kõiki nimesid- diagramm tuleks venitada pikemaks. Legendi võiks ära jätta kuna see dubleerib x-telge ning sisuliselt uut infot ei kanna. Muus osas on korrektne töö.
      Töö on arvestatud.

  2. […] Seekordne kodutöö oli tabelitöötlusprogrammiga Excel. Minu varasem kokkupuude antud programmiga on olnud ikka üsna kesine. Antud tööd tehes kogesin aga seda kui palju toredaid ja lihtsaid võtteid seal kasutada saab. Kindlasti on õppimiseks veel väga väga palju… […]

  3. […] kodutöö_excel […]

    • Berit Hiieväli ütles:

      Kaalu diagrammi koostamisel ei oleks vaja eraldi andmeid teise tabeli panna. Piisab sellest kui märgistad need algtabelis (kahe eraldi paikneva tulba märgistamiseks hoia all Control klahv klaviatuuril). Sellel diagrammil ei ole näha kõiki nimesid- diagramm tuleks venitada pikemaks.
      Töö on arvestatud.

    • Berit Hiieväli ütles:

      Mõnede elementide puhul oled lähenenud tiiruga. Saab kergemini. Esiteks ei tuleks pikkust mitte ümber muuta vaid lisada valemisse vastav tehe, et pikkus võetaks meetrites mitte sentimeetrites. Üle-, normaal- ja alakaaluliste loendamiseks piisaks sellest kui countif valemis kasutada kriteeriumina vastavalt “alakaaluline” jne. Ning ka tingimuslikul vormindamisel saaks lähtuda sellest, et kui lahter võrdub alakaaluline, siis tehakse vastavat värvi. Siis ei peaks uuesti võrdlustehteid arvudega sisse lisama.
      Töö on arvestatud.

    • Berit Hiieväli ütles:

      Kaalu diagrammi koostamisel ei oleks vaja eraldi andmeid teise tabeli panna. Piisab sellest kui märgistad need algtabelis (kahe eraldi paikneva tulba märgistamiseks hoia all Control klahv klaviatuuril). Legendi võiks selle diagrammi puhul eemaldada- see ei anna infot juurde.
      Töö on arvestatud.

    • Berit Hiieväli ütles:

      Kaalu diagrammi koostamisel ei oleks vaja eraldi andmeid teise tabeli panna. Piisab sellest kui märgistad need algtabelis (kahe eraldi paikneva tulba märgistamiseks hoia all Control klahv klaviatuuril). Muus osas korrektne töö ning arvestatud.

    • Berit Hiieväli ütles:

      Töö on arvestatud. Diagrammide koostamisel ei ole vaja eraldi uut tabelit teha. Piisab kui tulbad märgistada algandmete tabelis (CTRL klahvi abil). Tulemus diagrammi loomisel oleks võinud loendamiseks kasutada COUNTIF funktsiooni.

Lisa kommentaar